logo
josep_parcerisa

Arquitecte (1981) i Catedràtic d’Universitat a la ETSA de Barcelona (UPC). Membre del Laboratori d’Urbanisme de Barcelona des de 1977 i coordinador del Grup de Recerca LUB. Fundador i redactor de UR Urbanisme-Revista (1985-1992) i co-editor de D’UR actualitat en urbanisme, arquitectura i ciutat, revista digital del LUB.
Professor convidat a ETH Zurich, ZH Winterthur, Rotterdam Arts Council, IUA Venecia, facultats de Ferrara, Nàpols i Palermo, Belles Arts de Copenhague, PUC de Xile, U. Arq. Hanoi, EAFIT Medellín i en diverses universitats espanyoles.
Ha publicat investigacions a Perspecta, ARQ, Lotus International, Quaderns, Annals, Visions, UR-Revista, D’UR, Estudios Territoriales, Phalaris i per al Museu d’Arquitectura de Frankfurt, la Triennale de Milà i el Museu d’Història de la ciutat d’Hamburg. Co-autor dels llibres La ciudad no es una hoja en blanco (2000), Metro. Galàxies metropolitanes (2002) i Forma urbis. Cinco ciudades bajo sospecha (2012). Col·labora habitualment en premsa.
Des de 1992 realitza treballs d’assesoria sobre transport públic i urbanisme metropolità per les administracions públiques a Barcelona i Medellín, i projectes urbans i de planejament a Valladolid, Cartagena, Maó, Salou i a ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

_

Àlvaro Clua / Cyrielle Benaim / Ignasi Molina / Mariana Debat / Mabel Alarcón / Maria Sales / Marta Bayona /

Jordi Biosca / Àngel Solanellas / Josep Llorca / Varinia Calvete / Isabel Carreras / Laura Bertran / Chiara Tomarelli / Román Caracciolo / Izaskun González / Carlos García-Sancho / Claudia Peñaranda / Aida Espanyol / Marta Doménec / Alba Arboix / Daniel Vejborg / Laia Guardiola / David Benito / Mavi Hita / Albert Valero /